Paella med medvurst, kyckling och räkor
Instruktioner
- Hacka lök och pressa vitlöken. Fräs löken i olivolja i en högkantad stekpanna tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt ris och fräs ytterligare i några minuter.
- Häll över all vätska samt fond och saffran. Låt koka tills riset har blivit nästan mjukt.
- Skär kycklingen i strimlor och skala räkorna. Spara några räkor med skal på till garnering. Skär även paprikan i strimlor
- Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn i en stekpanna några minuter tills kycklingen fått fin färg. Sätt sedan kycklingen risgrytan och koka tills riset och kyckligen är helt genomklar. Tillsätt sist medwurst, paprika, ärter och räkor. Hetta upp allt tills det blivit genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och chili.
- Dekorera paellan med citronklyftor, medvurst och hela oskalade räkor
Publicerat den
10 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rätt är toppengod
Kanongott och enkelt att göra, även den kräsna 6-åringen åt allt utom räkorna.
Jättegott, kommer att göra den fler gånger.