Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärlsockrad äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Jättegod äppelkaka till kaffe eller efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Häll i en smord ugnssäker form. Lägg på äppleklyftorna och tryck ner dem något i smeten. Täck hela formen med kallt smör hyvlat i tunna skivor och strö på pärlsocker. Grädda kakan i 35 minuter. Låt kallna. Servera med vaniljglass som är pudrad med kanel.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anluk 29 september 2008

    Smöret när skall det i??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.