Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron i ingefärslag

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fin present! God till glass eller chokladkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla 40 g ingefära fint. Koka upp 7 dl vatten, ingefära, 4 dl socker, juice och skal av 1-2 lime och 1 urskrapad vaniljstång med frön. Koka ca 10 minuter.
  2. Skala 1 kg små päron. Förväll päronen tills de blivit lätt mjuka, 5-20 minuter.
  3. Ta upp och lägg i väl rengjorda varma glasburkar. Häll den heta lagen över.
  4. Låt svalna.
  5. Tryck ner avsköljda myntakvistar i lagen.
  6. Låt stå svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.