Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron i karamell

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En dessert man kan förbereda långt i förväg!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen men låt skaften vara kvar. Tag bort kärnhuset och jämna till päronen så att de står stadigt.
  2. Smält sockret tills det bubblar och är gulbrunt. Häll på det kokande vattnet och citronsaften.
  3. Lägg i päronen, vaniljsockret och kanelstängerna och fyll på med kokande vatten tills päronen är täckta.
  4. Sjud mycket långsamt i 1 timme. Täck kastrullen med hushållspapper eller en handduk så att päronen hålls fuktiga.
  5. Hållbara i kylskåp i 2 veckor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • festmaten 4 oktober 2008

    Detta receptet har jag sedan tidigare. Jag brukar mixa jordgubbar, ser tjusigt ut att servera päronen på en spegel av jordgubbar. Gott blir det också!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.