Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron i konjak med nötgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättgjord efterrätt med det lilla extra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten, konjak, socker, kanelstång och citronskal i en kastrull. Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10-20 minuter.
  2. Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk. Ta upp kanelstången. Låt lagen koka utan lock ca 5 minuter. Häll lagen över päronen och låt kallna. Smaksätt med konjak.
  3. Vispa grädden lätt och rör ner nötterna. Servera päronen med nötgrädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.