Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron med moriankräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En maffig, gammaldags dessert i tysk stil med smak av ingefära, choklad och kavring. Krämens bruna färg har gett rätten dess namn. Morian är ett gammalt ord för färgade människor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av sockerlagen från päronen, slå den i en kastrull och koka lagen med bitar av ingefära i 15 minuter. Lägg i päronen, låt allt koka upp och sedan kallna.
  2. Riv chokladen i matberedare eller på rivjärn. Blanda den med kavring, strösocker och vaniljsocker.
  3. Vispa grädden tjock men inte styv. Skär päronen i klyftor. Varva päron, chokladblandning och grädde i en stor skål och låt den stå kallt minst en timma innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.