Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron med vanilj- och kardemummasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Expressdessert då du verkligen har bråttom! En enkel efterrätt som kan göras innan man sätter sig för att äta middagen. Päronen har svalnat något och vaniljsåsen har tagit åt sig kardemummasmaken när det äntligen är dags för dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär päronen i stora tärningar. Ta bort kärnorna vartefter du skär. Koka upp vatten, socker och citronsaft. Sjud päronbitarna mjuka i lagen och låt dem sedan svalna i den.
  2. Vispa vaniljvispen fast och skummig. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda vaniljvisp med kardemumma och låt stå kyl ca 20 minuter.
  3. Servera vanilj- och kardemummasåsen till pärontärningarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.