Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron och Baileyspaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Paj med päron, nougat och Baileys

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Blanda samman mjöl och socker i en bunke, tillsätt smöret i små bitar samt Baileys, blanda till en deg.
  2. Smöra en pajform, eller en form med avtagbar kant, och tryck ut degen i den. Skiva de konserverade päronen och lägg dem i formen, hyvla över nougat eller tärna den i kuber och strö över päronen.
  3. Vispa samman ägg, crème fraiche och Baileys till en stanning som du sedan häller över pajen. Grädda i ca 30 minuter i 200º, eller tills pajen fått färg och stanningen stelnat.
  4. Går bra att servera både varm och kall.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • glutten78 9 september 2008

    Väldigt god paj!

  • Katzy 1 mars 2009

    Gjorde denna paj i lördags då jag hade gäster. Mmmmmmmmmmmm mycket god. Kommer att göra den flera gånger. Tack för receptet. Ha de/Lena

  • lirarn 14 mars 2010

    Fantastiskt god paj, alla tyckte den var toppen. En kommentar till den var att det var bland dom godaste efterätter hon någonsin ätit. Det enda som jag kommer ändra på är att nästa gång kommer jag att grädda i 175 gr och 40 min pga av att kanterna blev lite för mörka.

  • cuddly96 15 november 2011

    åhh va gott, måste testa den här pajen i helgen... Kan oxå tänka mig att det blir gott med After Eight på päronen istället för nogat, provar det en annan gång.. ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.