- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Paj med päron, nougat och Baileys
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º. Blanda samman mjöl och socker i en bunke, tillsätt smöret i små bitar samt Baileys, blanda till en deg.
- Smöra en pajform, eller en form med avtagbar kant, och tryck ut degen i den. Skiva de konserverade päronen och lägg dem i formen, hyvla över nougat eller tärna den i kuber och strö över päronen.
- Vispa samman ägg, crème fraiche och Baileys till en stanning som du sedan häller över pajen. Grädda i ca 30 minuter i 200º, eller tills pajen fått färg och stanningen stelnat.
- Går bra att servera både varm och kall.
Publicerat den
19 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt god paj!
Gjorde denna paj i lördags då jag hade gäster. Mmmmmmmmmmmm mycket god. Kommer att göra den flera gånger. Tack för receptet. Ha de/Lena
Fantastiskt god paj, alla tyckte den var toppen. En kommentar till den var att det var bland dom godaste efterätter hon någonsin ätit. Det enda som jag kommer ändra på är att nästa gång kommer jag att grädda i 175 gr och 40 min pga av att kanterna blev lite för mörka.
åhh va gott, måste testa den här pajen i helgen... Kan oxå tänka mig att det blir gott med After Eight på päronen istället för nogat, provar det en annan gång.. ;)