Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron och chokladbullar

 
  • Serverar: 70 portioner
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin eller smör och häll i mjölken. Hetta upp degvätskan tills det är fingervarmt (37 grader). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degvätskan tills jästen är löst.
  2. Tillsätt resten av degvätskan samt salt, socker och kardemumma. Börja arbeta in vetemjölet och arbeta degen väl tills den släpper från bunken och är lättarbetad. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i rumstemperatur i 45 minuter. Kärna ur och skala under tiden päronen. Hyvla dem tunt med en potatisskalare och låt päronen rinna av på en dubbelvikt, ren kökshandduk som du lagt på en tallrik. Sätt ut stadiga bullformar glest på bakplåtar och häll ut den jästa degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen tills den känns lättarbetad. Dela degen i tre delar och kavla ut varje deg tunt. Bred ut smör tunt över hela plattan. Fördela de hyvlade päronbitarna jämnt över smöret. Strö över lite vetemjöl och sedan lika delar strösocker och farinsocker. Avsluta med den rivna chokladen. Rulla samman degen från långsidan och skär sedan rullen i 1,5 centimeter breda bitar. Lägg dem i bullformarna, täck över med bakduk och låt jäsa i cirka 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10 minuter eller tills de börjar få fin gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.