Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron och chokladpaj

 
Skriv ut

Paj med smak av choklad, päron och mint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
  2. Fyllning: Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen.
  3. Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten.
  4. Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter.
  5. Serveras med lätt vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.