Paj med smak av choklad, päron och mint.
Instruktioner
- Pajskal:
Hacka ihop vetemjöl, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med avtagbar kant. Ställ i kyl ca 30 minuter.
Förgrädda sedan pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
- Fyllning:
Smält smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills chokladen smält.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner äggsmeten i chokladblandningen.
- Skala och dela päronen i halvor. Lägg halvorna i formen med den runda sidan uppåt. Häll på chokladsmeten.
- Lägg en noblesse eller after eight på varje päronhalva. Grädda kakan i 20-25 minuter.
- Serveras med lätt vispad grädde.
Publicerat den
29 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar