Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och krusbärsrutor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Om du inte kan få tag på krusbärs arom, så kan du byta om till krusbärssylt i kakan och och päron arom i glasyren. Jag köpte min krusbärs arom hos Urtegården i Danmark. Päron arom finns att köpa hos Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt päron aromen och rör om. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
  2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät krusbärfärgad glasyr. Bred ut över kakan. Garnera efter önskemål.
  3. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.