Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron och mandelpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

220 kalorier per portion En lätt variant på paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda, mjöl, margarin och salt till en smulig massa medfingertopparna eller i matberedare. Tillsätt ca 1 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut degen till ca 5 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar botten, 20 cm i diameter. Fäst remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant.
  4. Grädda i 10 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills pajskalet blivit jämnt gyllenbrunt.
  5. Lägg päronhalvorna med den skurna sidan nedåt i pajskalet. Vispa ihop ägg, yoghurt, mandelessens, mandel och päronspad. Häll smeten runt päronen.
  6. Pensla de bitar av päronen som fortfarande syns med den smälta sylten och grädda i 30 minuter tills fyllningen blivit fast och ytan fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.