220 kalorier per portion
En lätt variant på paj.
Instruktioner
- Blanda, mjöl, margarin och salt till en smulig massa medfingertopparna eller i matberedare.
Tillsätt ca 1 msk vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen till ca 5 mm tjock rundel och klä en pajform med löstagbar botten, 20 cm i diameter.
Fäst remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant.
- Grädda i 10 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare 10 minuter eller tills pajskalet blivit jämnt gyllenbrunt.
- Lägg päronhalvorna med den skurna sidan nedåt i pajskalet.
Vispa ihop ägg, yoghurt, mandelessens, mandel och päronspad. Häll smeten runt päronen.
- Pensla de bitar av päronen som fortfarande syns med den smälta sylten och grädda i 30 minuter tills fyllningen blivit fast och ytan fått fin färg.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar