Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och pinjepaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God god, mycket god dessertpaj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
  5. Blanda nötter, smör, socker, grädde, mjöl och citronskal i en kastrull. Låt smeten sjuda upp under omrörning.
  6. Skala och kärna ur päronen och skär dem i skivor. Lägg dem i pajskalet och bred över nötsmeten.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kallna.
  8. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.