Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och pumpakaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det började med att jag hade en butternutpumpa liggande hemma som jag ville göra något med och - voíla! Jag kan själv tycka att det är krångligt med recept med "specialingredienser", men detta var ett rent experiment från min sida så anpassa du efter de ingredienser du har hemma. Mängden sukrin motsvarar samma mängd vanligt socker. Ca 180 kcal/bit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör/margarin om du inte använder olja och blanda med havredryck. Blanda de torra ingredienserna, rör i de pumpa och päron. Blanda snabbt ihop med vätskan och äggen. Rör inte alltför noga, då blir kakan "tung". Strö över kardemumma och havregryn.
  2. Lägg i en form (eller muffinsformar) och grädda i 40 minuter på 150 grader.
  3. Låt svalna något innan du skär upp kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.