Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron- och spenatsallad med valnötter och citronricotta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C och rosta nötterna gyllenbruna på en plåt, 8-9 min. Hyvla päronen i tunna skivor, med mandolin eller osthyvel. Lägg skivorna i kallt vatten med några droppar citron, för att de inte ska mörkna.
  2. Blanda ricotta, citronskal och -saft i en bunke och smaka av med salt och peppar. Blanda en vinägrett av olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor bunke.
  3. Lägg spenat och päron i bunken och blanda väl. Lägg upp salladen och klicka på citronricotta, strö över pecorino och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.