Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päron Orientale

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett litet krus med syltad ingefära är värt att köpa hem någon gång. Den mycket pikanta rot "frukten" är inte bara en intressant krydda utan också en fin ingrediens i kötträtter med orientalisk prägel eller i desserter, där någon mild frukt kombineras med den rätt så kryddstarka ingefäran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ingefäran och lägg den i en skål tillsammans med likören ca 15 min. Låt päronhalvorna rinna av och vispa grädden, ställ den kallt. Lägg upp päronen på ett serveringsfat och fördela ingefäran i "skålarna". Servera grädden riktigt kall till.
  2. Pröva till omväxling: Lägg päronen i en eldfast form. Lägg en bit mintchoklad ovanpå ingefäran och sätt in fatet i 175° ugn tills chokladen smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.