- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En söt och syrlig dessert
Instruktioner
- Låt ½ liter vatten koka upp i en kastrull tillsammans med vinet och sockret (förutom en matsked). Tillsätt också kryddorna och vaniljstången.
- Skala päronen och dela på mitten. Gröp ur dem så att kärnhuset avlägsnas. Se till så att päronhalvorna inte går sönder. Pressa i lite citronsaft i vinblandningen och låt koka. Lägg i päronen när blandningen börjar tjockna. Låt koka i 10-15 minuter. Var försiktig så att inte päronen blir överkokta. Ta sedan ur dem och låt svalna.
- Sätt ugnen på 180 grader. Ta ur smördegen och låt tina i 10 minuter. Ställ päronen på en bakplåt. Mixa brödet, nötterna och osten i mixern. Fyll de urgröpta päronen med blandningen.
- Kavla ut smördegen och skär ut ovaler som är något större än päronen. Täck varje päron på ovansidan och nyp in lite på kanterna. Pensla med äggulan och ugnsbaka i cirka 15 minuter.
- Gör såsen medan päronen är i ugnen: Tvätta citronen och torka. Riv av lite av skalet. Rör ihop yoghurten med grädden, 1 matsked citronsaft, lite rivet citronskal och 1 matsked socker. Lägg upp varje päron på portionstallrikar. Häll sås runt om och strö över hackade pistagenötter.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar