Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronbullar med ricotta, pinjenötter och choklad

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör grunddegen.
  2. Fyllning: Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen.
  4. Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
  5. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.