Bullarna är fyllda med en spännande smakkombination av färskost, päron och choklad. Pinjenötter och pärlsocker gör dem extra goda.
Instruktioner
- Gör grunddegen.
- Fyllning:
Skala och skär päronen i små tärningar och blanda dem med socker.
- Dela degen i två delar. Kavla ut en del till en 35x50 cm stor platta. Bred hälften av smör och färskost på degen. Strö över hälften av chokladen.
- Fördela päronbitarna över degen och vik ihop degen från långsidan. Kläm ihop kanten och skär upp varje bit i ca 20 remsor. Tvinna och rulla ihop dem till bullar. Lägg dem i pappersformar. Gör på samma sätt med den andra deghalvan. Låt jäsa 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och pinjenötter.
- Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar