Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncocktail

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En läcker efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandeln lätt. Skala, klyfta och skär päronen i mindre bitar. Koka dem mjuka tillsammans med vin och citronsaft. Låt kallna i spadet.
  2. Vispa grädden och smaksätt den med mandelmassan, och gärna några droppar av portvinet. Lägg upp och fördela den väl kylda kompotten i portionsskålar. Spritsa grädden på och strö över den lättrostade mandeln.

Kommentarer (1)

  • bocuracao 2 november 2008

    Jag hade några stora päron som började bli övermogna, och dessa smakade utmärkt i denna rätt. Tack för recepted!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.