Saftiga, smakrika päron tillsammans med syrlig citronkräm och söt vaniljgrädde. Fräscht och himmelskt gott!
Instruktioner
- Skölj och skala päronen, dela dem och ta ur kärnhusen. Häll vatten i en kastrull och tillsätt vin, socker, honung och nejlikor.
- Lägg i päronen och koka dem i ca 5-10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen. Låt päronen rinna av och skär dem i skivor på snedden.
- Vaniljgrädde:
Vispa grädden till ett fast skum. Blanda samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och rör sedan försiktigt ner blandningen i grädden.
- Citronkräm:
Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
- Servera päronen på ett dessertfat med krämerna vid sidan om. Spritsa gärna ut krämerna bredvid. Vackert!
Publicerat den
21 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar