Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärondessert med citronkräm och vaniljgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga, smakrika päron tillsammans med syrlig citronkräm och söt vaniljgrädde. Fräscht och himmelskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och skala päronen, dela dem och ta ur kärnhusen. Häll vatten i en kastrull och tillsätt vin, socker, honung och nejlikor.
  2. Lägg i päronen och koka dem i ca 5-10 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen kallna i lagen. Låt päronen rinna av och skär dem i skivor på snedden.
  3. Vaniljgrädde: Vispa grädden till ett fast skum. Blanda samman äggulor, florsocker och vaniljsocker och rör sedan försiktigt ner blandningen i grädden.
  4. Citronkräm: Lägg alla ingredienser utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
  5. Servera päronen på ett dessertfat med krämerna vid sidan om. Spritsa gärna ut krämerna bredvid. Vackert!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.