Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronflarn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Frasigt filodegsflarn med päron

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och skira det, dvs ta bort skummet och bottensatsen.
  3. Vik filodegsarken i tre lika stora delar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Pensla kanterna med smöret.
  4. Skala och skiva päronen tunt och lägg dem i vackert mönster på filodegen. Pensla med skirat smör och strö över socker.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min eller tills kanterna fått fin färg.
  6. Ta ut ur ugnen.
  7. Värm aprikossylten och pensla över päronen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.