Överraska med de här saftiga och goda bullarna!
Instruktioner
- Skala och skär päronen i 4-6 klyftor beroende på hur stora de är. Koka upp socker och vatten med citronskivan. Koka päronklyftorna någon minut och låt dem svalna i lagen.
- Ljumma mjölken till 37 grader fingervarmt. Smula jästen och rör ut i lite av mjölken. Häll i resten av mjölken, socker, salt och kardemumma. Tillsätt hälften av smöret och arbeta till en slät smet. Klicka i resten av smöret och så mycket mjöl att degen släpper bunkens kanter. Arbeta väl. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Ta upp på bakbord och knåda degen. Kavla ut till en avlång kaka. Skär i ca 30 remsor.
- Låt päronklyftorna rinna av och vira en remsa runt varje. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 240 grader ca 8 minuter.
- Det blir ca 30 bullar.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar