Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kalasgott till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en rund form ca 23 cm diam. Skala och klyfta päronen. Blanda ingefära och halva farinsockret vänd päronklyftorna i sockerblandningen rör smör och resten av sockret poröst tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet rör i yoghurten blanda mjöl, mandel, bakpulver och rör ner det i smeten blanda väl .Häll hälften av smeten i formen fördela päronklyftorna och överbliven ingefärasockerblandningen häll på resten av smeten grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter pudra över lite florsocker och servera kakan ljummen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.