Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

De ljuvliga dofter som sprids när den här kakan gräddas är bara början på en delikat upplevelse! Denna päronkaka erbjuder en smak av vanilj, kanel och ingefära.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem sedan i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under tiden du förbereder resten.
  2. Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära. Smält matfettet. När fettet svalnat något hälls mjölken i.
  3. Tillsätt mjöl- och halva mjölkblandningen i äggvispet. Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen.
  4. Häll smeten i en form, ca 25x30 cm, som klätts med bakplåtspapper.
  5. Torka av päronklyftorna och stick ner dem jämnt i smeten, det ska vara tätt.
  6. Grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 minuter. Stickan du känner med ska vara nästintill torr när kakan är färdiggräddad. Lyft ur långpannan och låt svalna på galler.
  7. Skär upp i lagom stora bitar och servera med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass. Det blir extra festligt om du dekorerar med några citronmelissblad.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • kossan 8 augusti 2008

    Mycket uppskattad

  • kattis63 23 augusti 2008

    Otroligt gott! Var lite lat och tog konserverade päron. Det funkar också. Tackar igen för receptet. Ha det bra/ Katarina

  • Bodenskan 22 oktober 2009

    Jättegod kaka men jag kokade mina päronklyftor i citronvattnet då jag tycker de var för hårda

  • emmaclindberg 3 februari 2010

    Jättelättoch supergod! Fick ha den inne i ugnen i nästan 50min, berodde nog på att jag hade en lite mindre form...

  • aste26 30 april 2011

    Hurra, vilken god kaka! Strödde hackade nötter ovanpå - himla gott. Kommer att baka denna kaka många gånger till! Tack Queenie!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.