De ljuvliga dofter som sprids när den här kakan gräddas är bara början på en delikat upplevelse! Denna päronkaka erbjuder en smak av vanilj, kanel och ingefära.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem sedan i en skål med vatten och citron för att de inte ska mörkna under tiden du förbereder resten.
- Vispa ägg och råsocker pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, vaniljsocker, kanel och ingefära. Smält matfettet. När fettet svalnat något hälls mjölken i.
- Tillsätt mjöl- och halva mjölkblandningen i äggvispet. Rör smeten slät och rör sedan ner resten av mjölkblandningen.
- Häll smeten i en form, ca 25x30 cm, som klätts med bakplåtspapper.
- Torka av päronklyftorna och stick ner dem jämnt i smeten, det ska vara tätt.
- Grädda kakan längst ner i ugnen 35-40 minuter. Stickan du känner med ska vara nästintill torr när kakan är färdiggräddad. Lyft ur långpannan och låt svalna på galler.
- Skär upp i lagom stora bitar och servera med en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass. Det blir extra festligt om du dekorerar med några citronmelissblad.
Publicerat den
27 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket uppskattad
Otroligt gott! Var lite lat och tog konserverade päron. Det funkar också. Tackar igen för receptet. Ha det bra/ Katarina
Jättegod kaka men jag kokade mina päronklyftor i citronvattnet då jag tycker de var för hårda
Jättelättoch supergod! Fick ha den inne i ugnen i nästan 50min, berodde nog på att jag hade en lite mindre form...
Hurra, vilken god kaka! Strödde hackade nötter ovanpå - himla gott. Kommer att baka denna kaka många gånger till! Tack Queenie!