En fin liten päronkaka med glasyr.
Gott till kaffetåren men passar även som liten efterrättskaka.
Instruktioner
- Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten.
Rymd ca 1 ½ liter
Rör smör och socker pösigt.
Tillsätt ett ägg itaget och rör kraftigt mellan varje.
Rör ner citronskal.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.
Klicka ut smeten i formen.
Låt päronen rinna av .
Kär de avrunna päronen i klyftor,tryck ner dem lätt i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fått en färg och är genomgräddad ca 40 minuter.
Blanda glasyren och bred den över kakanoch grädda i 5 minuter till.
Om en kransform har använts är det lättare att först stjälpa upp kakan på ett bakplåtspapper på olåt och sedan bred på glasyren och sen in i ugnen 5 minuter.
- Ungsvärme 175 grader
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar