Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med glasyr

 
Skriv ut

En fin liten päronkaka med glasyr. Gott till kaffetåren men passar även som liten efterrättskaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en kakform, helst med löstagbar botten. Rymd ca 1 ½ liter Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ett ägg itaget och rör kraftigt mellan varje. Rör ner citronskal. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det. Klicka ut smeten i formen. Låt päronen rinna av . Kär de avrunna päronen i klyftor,tryck ner dem lätt i smeten och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills den har fått en färg och är genomgräddad ca 40 minuter. Blanda glasyren och bred den över kakanoch grädda i 5 minuter till. Om en kransform har använts är det lättare att först stjälpa upp kakan på ett bakplåtspapper på olåt och sedan bred på glasyren och sen in i ugnen 5 minuter.
  2. Ungsvärme 175 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.