En liten överraskande kaka med härlig syra från röda vinbär som bryter av fint mot den söta kolasåsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
- Kärna ur päronen och skiva dem tunt. Tryck ner skivorna i smeten. Lägg dem lite omlott i ett cirkelformat mönster. Strö på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
- Gör kolasåsen undertiden.
- Häll vispgrädde, socker och sirap i en liten kastrull. Koka till en kolasås i ca 12 minuter. Den ska vara tjock men fortfarande rinnig. Koka inte för länge,
- Häll såsen över den halvfärdiga kakan och grädda den ytterligare 25 minuter.
- Servera kakan med vispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
17 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar