Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka med vinbär och kolasås

 
Skriv ut

En liten överraskande kaka med härlig syra från röda vinbär som bryter av fint mot den söta kolasåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker vitt och poröst, gärna med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mjölken och rör till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
  4. Kärna ur päronen och skiva dem tunt. Tryck ner skivorna i smeten. Lägg dem lite omlott i ett cirkelformat mönster. Strö på vinbären och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
  5. Gör kolasåsen undertiden.
  6. Häll vispgrädde, socker och sirap i en liten kastrull. Koka till en kolasås i ca 12 minuter. Den ska vara tjock men fortfarande rinnig. Koka inte för länge,
  7. Häll såsen över den halvfärdiga kakan och grädda den ytterligare 25 minuter.
  8. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.