Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka på mördegsbotten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En saftig päronkaka på mördegsbotten. Fyllningen får ljuvlig smak av pepparmynta, citron och päron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Lägg smör, socker, vetemjöl och äggula i matberedaren med kniven monterad. Kör till det bildas en degboll. Eller hacka ihop ingredienserna till en deg på bakbordet med kniv.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen i botten på formen. Förgrädda i ugnen, ca 12 minuter.
  4. Finhacka pepparmyntan tillsammans med strösockret i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ägg, créme fraich, kesella, vaniljsocker och citronskal. Häll blandningen i formen med den förgräddade botten.
  5. Skala, halvera och kärna ur päronen, gärna med ett kuljärn. Skär päronhalvorna i tunna skivor, men skär så att päronhalvan håller ihop vid skaftfästet. Lägg päronen i smeten i formen och strö över råsocker. Grädda på nedersta falsen, ca 1 timma tills smeten stannat. Låt kakan svalna och garnera med pepparmynta och florsocker.
  6. Njut1

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CiinaC 22 juni 2011

    Underbart god kaka, som ger sken av att vara mer "arbetad" än vad den egentligen är. Jag skippade myntan, och tog en lime med rivet skal + saft istället, och det skämde verkligen inte.Jag fick dock ha den i ugnen i 1½ tim innan den fastnat/stelnat. Nu undrar jag bara om det går att frysa den? Jag skulle kunna tänka mig att den blir lite av creeme cheesekaka, om man serverar den innan den tinat helt.. Vad tror du? Kan tipsa om att den är inte mindre god med vispad grädde eller mixade bär som sås... Den får en 4.a (så finns det liite marginal kvar att kittla smaklökarna) Mycket god och lättgjord "kondiskaka"!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.