Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronkaka utan gluten

 
Skriv ut

Denna kaka blir saftig av päronskivor och får extra smak av kanel. Servera gärna med hårt vispad kall grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Värm vattnet till 37º.
  3. Blanda mjöl, salt, Fibrex och sirap i en matberedare eller skål. Smula över jästen. Häll i det fingervarma vattnet. Arbeta med degkrokar 3-4 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter. Bred ut degen på bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 50 cm. Strö rikligt med kanel över degen. Tryck ner skivor av päron tätt i degen. Strö över rikligt med pärlsocker. Låt jäsa ca 25 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Drag av bakpappret. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.