Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmarmelad med ingefära, vanilj och citron

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jag fick denna i present och den var så god att jag bad att få receptet! Den smakar mer. Jag vet inte exakt hur många burkar satsen ger.

Ingredienser

Instruktioner

Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Koka 5 minuter till. Rör ut melatin i lite extra socker och rör ner i sylten. Koka 2 minuter, ta kastrullen från värmen. Skumma och häll upp på rena burkar. Locket på! Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Bibbs1 22 augusti 2011

    Nog måste det väl vara lite vatten? Det räcker inte med citron/lime saften.

  • MargaretaPalsson 23 augusti 2011

    Jo, det behövs inget vatten, jag la på locket på grytan och rörde då och då. JÄTTEGOTT!

  • mz66 25 augusti 2011

    Tack för hjälpen! Det beror kanske hur lös konsistens man vill ha. Gör man marmelad ska den ju inte vara för lös tycker jag. Det är bra att använda mogna päron.

  • Bodenskan 2 november 2012

    Gjode den 2011 ska göra den nu igen jättegod även till ost och kex

  • mz66 2 november 2012

    Kul att du gillar den! Ja, den är jättegod till ost och kex, eller på nybakat bröd!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.