Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronmarmelad med vanilj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Söt och vaniljssmakande marmelad som är perfekt till ostbrickan och på rostat bröd.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och kärna ur päronen. Mät upp alla ingredienser i en stor kastrull. Koka under omrörning i cirka 15 minuter eller tills päronen blivit mjuka. Ta ur vaniljstången. Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Fidelis_ad_urnam 21 oktober 2010

    Söt var bara förnamnet på vad denna marmelad var. Men inte äcklig för det.

  • Sigefelt 9 mars 2012

    Marmeladen var väldigt god, dock alldeles för söt. Jag skulle nog nästan vilja halvera sockret. Jag hade i 12 päron men ändå blev marmeladen för söt med 5 dl socker. Så nästan gång ska jag halvera mängden socker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.