Härlig päronpaj!
Färska päron kan bytas ut till konserverade.
Serveras med vispgrädde eller mjuk vaniljglass.
Instruktioner
- 1. Koka sockerlagen några minuter. Kärna ur, skala och halvera päronen. Lägg päronhalvorna i lagen och koka tills de är mjuka. Tiden beror på hur hårda päronen är. Låt dem rinna av.
2. Degen: Smula fettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Kläm ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt ca 30 minuter. Förgrädda den ca 10 minuter.
3. Fyllningen: Rör fett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt. Blanda ner mandel och mjöl.
4. Lägg päronen med den kupiga sidan upp i det förgräddade pajskalet. Bred över mandelsmeten, strö på mandelspån och grädda ca 35 minuter mitt i ugnen i 200 grader.
- Servera pajen ljummen eller kall.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar