Söt och god paj med päron som smakar ingefära och kardemumma. Servera tillsammans med grädde som har smak av vanilj.
Instruktioner
- Lägg allt på bakbordet, noppa ihop med fingertopparna och gör det till en deg.
- Förgrädda skalet i 180 grader i ca 4 minuter, låt svalna.
- Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
- Karamellisera sockret gyllene i en kastrull.
Vänd i päronen och koka i ca 10 minuter tillsammans med vattnet.
Smaksätt med ingefära och kardemumma.
- Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en mikrovågsugn.
Tillsätt gelatinet till päronblandningen och häll den sedan i pajskalet.
- Kyl ned pajen väl och skär den i portionsbitar innan servering.
- Vispa grädden med vaniljsockret till lätt konsistens.
- Servera pajen med grädde och citronmeliss.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar