Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med ingefära, kardemumma och vaniljgrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Söt och god paj med päron som smakar ingefära och kardemumma. Servera tillsammans med grädde som har smak av vanilj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg allt på bakbordet, noppa ihop med fingertopparna och gör det till en deg.
  2. Förgrädda skalet i 180 grader i ca 4 minuter, låt svalna.
  3. Skala, kärna ur och skär päronen i mindre bitar.
  4. Karamellisera sockret gyllene i en kastrull. Vänd i päronen och koka i ca 10 minuter tillsammans med vattnet. Smaksätt med ingefära och kardemumma.
  5. Krama ur vätskan ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en mikrovågsugn. Tillsätt gelatinet till päronblandningen och häll den sedan i pajskalet.
  6. Kyl ned pajen väl och skär den i portionsbitar innan servering.
  7. Vispa grädden med vaniljsockret till lätt konsistens.
  8. Servera pajen med grädde och citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.