Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med mandel och honung

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Är godast när den är litte varm.

Ingredienser

Instruktioner

1. Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen och ställ i kylen ca 30 min. 2. Sätt ugnen på 200 grader 3. Kavla ut pajdegen på plastfilm och fodra en smord pajform med degen. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor. Lägg dem i pajformen och häll över honungen. 4. Baka pajen i 20 minuter - tills den fått färg. Om det bildas saft, häll av den. 5. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. 6. Riv mandelmassan och vispa ihop med ägg och mjölk. Häll över blandningen över pajen och grädda i ytterligare 45 minuter, tills den har stelnat och fått fin färg. 7. Pudra över florsocker. Servara vispad grädde med riven choklad eller vanillj visp till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.