Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med mandeltäcke

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pajdegen är en riktigt smaksensation

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200°
  2. Skala päronen och gröp ur kärnhuset. Pensla med citronsaft så att de inte mörknar.
  3. Rör smör och socker poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i.
  4. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Lägg i päronhalvorna med den kupiga sidan upp.
  5. Smält smöret och blanda i socker, mjöl och vaniljsocker. Bred över päronen, strö över mandelspån och grädda i 25-30 minuter.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • possitorsk 17 september 2009

    Detta låter mycket gott ska prova det imorgon fredag, efter vi har ätit Flygande Jakob

  • Nallepuh13 1 oktober 2009

    En jättegod paj!!! Tack Ros

  • alindalinda 18 februari 2011

    mycket mastig, men UPPSKATTAD! skulle säga att det är mer som en kaka, och inte paj. Men hur som helst, high five på den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.