Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med rosépeppar

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Denna päronpaj med sin ovanliga smakkombination av mandelmassa och rosépeppar blir snabbt en sensation som ger mersmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och margarin, skuret i bitar, till en grynig massa.
  2. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop det till en deg. Använd gärna en matberedare. Svep in degen i folie och låt den vila kallt i ca 15 minuter. Värm ugnen till 200 grader.
  3. Gör under tiden fyllningen: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skala och skär päronen i små tärningar.
  4. Vispa upp äggen. Blanda ner mandelmassan och citronskalet i äggvispet.
  5. Tryck eller kavla ut degen i en osmord pajform. Fördela fyllningen i pajskalet. Strö över rosépeppar.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 25-30 minuter tills den fått fn färg. Låt pajen svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.