Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med toscatäcke

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Har ej prövat, men jag ska och då ska jag testa med citronmarmelad, måste bli himmelsk gott med lite syrligt till det söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Lägg dinkelvetemjöl, smör, äggula, rapsolja, strösocker, salt och vatten i matberedaren med kniven monterad. Kör samman till en degboll.
  3. Platta ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Skär kanterna jämna med en kniv. Bred ut päron- eller citronmarmeladen i botten på pajformen. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i tunna skivor och lägg dem lite omlott i formen. Pensla päronen med smör & rapsolja. Grädda pajen på nedersta falsen, ca 20 minuter. Lägg smör i bitar, strösocker, mandelspån, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Rör om och låt sjuda på svag värme tills det blir en tjock och jämn smet. 5. Skeda smeten över päron och bred ut den. Fortsätt gräddningen, ca 15 minuter. Låt pajen svalna och servera med vispad grädde.
  4. Tips! Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, så är det lättare att flytta pajen efter gräddningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.