Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronpaj med valnötsfyllning

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ni blir inte besviken när ni smakar denna underbara paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Smält smöret. Blanda socker, havregryn, mjöl och bakpulver. Rör ner det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjöl, grädde, citronskal och valnötter. Skala och kärna ur päronen och skär dem i bitar. Häll smeten i formen och lägg i päronen.
  3. Grädda på nedersta falsen i ugnen 40-45 min. Servera med lättvispad grädde gärna blandad med blåbär och smaksatt med lite socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.