Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronparfait med chokladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Använd riktigt mogna, saftiga päron så att parfaiten får den där rika, mättande päronsmaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna och socker vitt och pösigt.
  2. Vispa grädden. Skala, kärna ur och finhacka päronen. Droppa citronsaft över päronen.
  3. Vänd ner grädde, päron och konjak i äggsmeten. Häll blandningen i en vattensköljd sockerkaksform. Låt stå i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
  4. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Såsen kan serveras både varm och kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.