Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronprincesstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Vi har ett bageri här i Uppsala som gör en underbar Päronprincesstårta. Efter lite försök har jag kommit fram till min variant som påminner mycket om bageriets. - Godaste tårtan vi ätit ! Var jobbarkompisarnas kommentar. Bäst blir tårtan om den får stå ett par timmar innan servering. Gör man den dagen innan är det bäst att vänta med att lägga på marsipanlocket tills man ska servera. Detta blir annars lite kladdigt i kylen om det får stå över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna tårta kan göras utan marängbotten men den blir mycket godare med. Om man väljer att bara använda sockerkaksbotten behöver man inte smälta blockchoklad utan hoppar direkt till att göra marsankrämen.
  2. * Smält blockchokladen i micro. Passa noga och ta hellre ut den för tidigt och rör den sen den sista biten tills allt smält. * Pensla en marängbotten på bara en sida med chokladen, lägg åt sidan så det stelnar. * Gör marsankrämen enligt anvisningen på paketet. Ställ den i kylen en stund så den blir ordentligt tjock * Vispa grädden * Blanda grädden och marsankrämen i en bunke * Tillsätt några droppar päronessens. Smaka av. Grädd-marsan krämen ska ha en mycket tydlig smak av päron. * Tillsätt några droppar grön karamellfärg. Grädd-marsankrämen ska vara ljus, ljus grön. * Montera - Lägg en sockerkakasbotten på ett tårtfat. Bred på ett lager av krämen ca 1.5 cm tjockt * Lägg marängbotten på krämen med chokladsidan uppåt- * Bred på ett nytt lager av krämen ca 1,5 cm tjockt * Lägg en sockerkaksbotten uppepå. Man ska nu ha en tårta med tre bottnar , två lager fyllning och marängbotten i mitten. * Bred ett tunt, tunt lager med kräm runt tårtan så att marsipanlocket fäster bra. * Bred över marsipanlocket, tryck till lätt så det ligger slätt och fint. *Ställ tårtan kallt gärna ett par timmar innan servering. * Pudra över ett tunt lager med florsocker precis innan servering.
  3. Essenser och färg finns att köpa på www.borgebykryddgård.se

Kommentarer (1)

  • bettan1262 23 juni 2010

    Det här låter smarrigt,måste absolut testa den.Var får man tag på päronessens?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.