Gör päronpajen lite festligare genom att varva den i vackra glas. Knapriga smulor med kardemumma är supergott till päronen.
Instruktioner
- Nyp ihop tärnat smör med socker, vetemjöl och vaniljsocker till en smulig deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt smulorna svalna.
- Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med nystött kardemumma, socker, skal och saft av citron och vatten och sjud ett par minuter under omrörning. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten, häll ner det i den sjudande lagen och ta det från värmen när första bubblan syns. Låt svalna.
- Fördela hälften av smulorna i bottnen på 8 portionsglas. Varva sedan päronfyllning och vaniljkesella och lägg resten av smulorna överst. Toppa med lite hackad mörk choklad och en liten kvist citronmeliss eller mynta.
Publicerat den
7 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar