Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronsmulpaj i glas

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Gör päronpajen lite festligare genom att varva den i vackra glas. Knapriga smulor med kardemumma är supergott till päronen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop tärnat smör med socker, vetemjöl och vaniljsocker till en smulig deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Häll ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i 10-15 minuter. Rör om efter halva tiden. Låt smulorna svalna.
  4. Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg ner bitarna i en kastrull tillsammans med nystött kardemumma, socker, skal och saft av citron och vatten och sjud ett par minuter under omrörning. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten, häll ner det i den sjudande lagen och ta det från värmen när första bubblan syns. Låt svalna.
  5. Fördela hälften av smulorna i bottnen på 8 portionsglas. Varva sedan päronfyllning och vaniljkesella och lägg resten av smulorna överst. Toppa med lite hackad mörk choklad och en liten kvist citronmeliss eller mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.