Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronsmulpaj med nöthack

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Har inte provat själv ännu men den ska vara mycket god om man läser kommentarerna på ica.se. För alla? Gör glutenfri: använd rent havre och byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och rapsolja. Servera med mjölkfri vaniljsås, t ex från Oatly. Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås, t ex från Oatly, eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.
  2. Blanda havregryn, mjöl, socker och nötter i en bunke. Rör i smör och rapsolja.
  3. Lägg päronen i en ugnssäker form. Smula över degen.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
  5. Servera med t ex lättvispad vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.