En modern rätt av torkade frukter som så ofta anvädes förr i tiden.
Instruktioner
- Skölj 9 av de torkade päronhalvorna och lägg dem i blöt över natten i vatten som precis täcker dem ca 4 dl.
Häll över i en rostfri kastrull, allt vattnet ska vara med.
Tillsätt strösocker matlagningsyoghurt, grädde och det färska rosmarinet.
Koka på medelstark värme ca 10 minuter.
- Tillsätt smöret och kör allt i mixern tills det blivit slätt.
- Torkade päron är olika i storlek och vikt, därför blir der olika tjocklek på soppan från gång till gång. Om det skulle bli för tjockt tillsätt vatten. sila soppan genom en finmaskig sil.
.
Skär den sparade päronhalvan i små tärningar och lägg dem i soppan.
CIitronäggnudlar:
Tvätta citronen och riv det gula skalet (det vita skall ej komma med.)
Vispa upp det tilllsammans med äggen och sockret.
Stek så tunna omeletter du kan i en väl rengjord teflonpanna.
Stjälp upp så att omeletterna kallnar och rulla ihop dem så hårt som möjligt.
Skär sedan ca 3 mm tjocka skivor av rullarna.
- Servering:
Värm soppan och häll upp i tallrikar.
Ringla i äggnudlarna i soppan.
Strö över lite finstrimlade citronmelissblad.
Publicerat den
8 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar