Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronsoppa

 
Skriv ut

En modern rätt av torkade frukter som så ofta anvädes förr i tiden.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj 9 av de torkade päronhalvorna och lägg dem i blöt över natten i vatten som precis täcker dem ca 4 dl. Häll över i en rostfri kastrull, allt vattnet ska vara med. Tillsätt strösocker matlagningsyoghurt, grädde och det färska rosmarinet. Koka på medelstark värme ca 10 minuter.
  2. Tillsätt smöret och kör allt i mixern tills det blivit slätt.
  3. Torkade päron är olika i storlek och vikt, därför blir der olika tjocklek på soppan från gång till gång. Om det skulle bli för tjockt tillsätt vatten. sila soppan genom en finmaskig sil. . Skär den sparade päronhalvan i små tärningar och lägg dem i soppan. CIitronäggnudlar: Tvätta citronen och riv det gula skalet (det vita skall ej komma med.) Vispa upp det tilllsammans med äggen och sockret. Stek så tunna omeletter du kan i en väl rengjord teflonpanna. Stjälp upp så att omeletterna kallnar och rulla ihop dem så hårt som möjligt. Skär sedan ca 3 mm tjocka skivor av rullarna.
  4. Servering: Värm soppan och häll upp i tallrikar. Ringla i äggnudlarna i soppan. Strö över lite finstrimlade citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.