Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärontårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Underbart god tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Ca 5-10 minuter.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten med en matsked (ej elvisp). Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.Häll i smeten och grädda i 175 grader 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
  3. Skär av maränglocket och lägg det åt sidan. Vispa grädden,skär päronen i avlånga stavar. Häll lite päronspad över botten och lägg på päronen.
  4. Täck med den vispade grädden och lägg försiktigt på maränglocket.
  5. Tårtan görs en dag innan servering, pudra över florsocker strax innan den ska förtäras.
  6. Tycker det är jättesvårt att skriva hur många personer tårtan räcker till....den är så god så den kanske inte räcker till så många som 8.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Pirkko 28 oktober 2009

    Sockermängden saknas.

  • Rosie68 11 januari 2012

    Har just gjort den här tårtan som skall avsmakas i morgon, undrar bara om det är rätt i receptet efter som det står att man ska skära bort maränglocket för mig blev det bara som en vanlig botten, är det meningen att man bara ska använda äggvitorna ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.