Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärontårta med kanderade citronskal

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Päronens fina, milda smak passar mycket bra ihop med syrlig, krämig crème fraiche och läcker nötbotten. Tårtan garnerar du med vackra citronskal och den smakar härligt till både kaffe och dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn (går inte att hacka dem i matberedare här). Rör samman ägg och socker (men vispa inte smeten). Tillsätt de malda nötterna.
  2. Klä en rund kakform, ca 24 cm i diameter, med bakpapper i botten och smör och ströbröd på sidorna. Välj gärna en form med löstagbar kant. Häll i smeten och grädda kakan i 175° ca 35 minuter till fin färg. Lossa kanten, låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på bakgaller. Dra av papperet försiktigt och låt kakan kallna under bakduk.
  3. Häll av spadet från päronen. Lägg dem på en tallrik och mosa med gaffel. Lägg nötkakan på ett fat, täck med päronmoset och pressa till det helt lätt.
  4. Vispa samman crème fraiche och Vanila med elvisp. Bred "grädden" över päronmoset. Täck över tårtan och låt den stå kallt 2-8 timmar.
  5. Skölj citronen i varmt vatten och skala den i långa tunna strimlor, helst och enklast med ett redskap som ger en ca 3 mm bred strimla och inte det redskap som ger 5 florstunna strimlor på en gång. Koka upp socker och vatten. Lägg i citronskalen och koka dem 6-8 minuter utan lock. Ta upp dem med en gaffel och lägg dem på en tallrik, litet hoprullade som lockar ungefär. Låt dem kallna. Förvara dem under plastfolie.
  6. Garnera tårtan med citronskalen och sikta florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.