Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päronterrine med rosmaringlass och kanelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

3 underbart goda överraskningar i 1 !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen och dela dem i 6 klyftor, ta bort kärnhusen. Dela vaniljstången och slå alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull, sjud försiktigt tills päronen är mjuka. Klä en terrinform med plastfolie. När päronen är färdiga tas dem ur vätskan och lägg päronen i terrinformen. Ta 6 dl av den varma vätskan och smält gelatinbladen i den. Slå lagen över päronen och sätt in i frys över natten.
  2. Rosmaringlass: Koka upp grädden med rosmarinen. Låt stå och dra 1-3 timmar så att smaken från rosmarinen kommer fram i grädden. Vispa äggula och socker luftigt och vitt. Ta rosmarinen ur grädden, koka upp den. Slå den varma grädden över de vispade äggulorna och vispa till en slät smet. Kör i glassmaskin.
  3. Kanelkaka: Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en form lite större än 1 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kanel och bakpulver och vispa ihop. Tillsätt vetemjölet och kör med elvisp försiktigt. Smält smöret, häll i vattnet och låt koka upp, häll därefter i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn, häll den i formen och ställ direkt i ugnen. Baka i 35-45 minuter i mitten av ugnen.
  4. Skär päronterrinen i portionsbitar och servera rosmaringlassen på kanelkakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.