3 underbart goda överraskningar i 1 !
Instruktioner
- Skala päronen och dela dem i 6 klyftor, ta bort kärnhusen. Dela vaniljstången och slå alla ingredienser utom gelatinet i en kastrull, sjud försiktigt tills päronen är mjuka.
Klä en terrinform med plastfolie. När päronen är färdiga tas dem ur vätskan och lägg päronen i terrinformen. Ta 6 dl av den varma vätskan och smält gelatinbladen i den. Slå lagen över päronen och sätt in i frys över natten.
- Rosmaringlass:
Koka upp grädden med rosmarinen. Låt stå och dra 1-3 timmar så att smaken från rosmarinen kommer fram i grädden. Vispa äggula och socker luftigt och vitt. Ta rosmarinen ur grädden, koka upp den. Slå den varma grädden över de vispade äggulorna och vispa till en slät smet. Kör i glassmaskin.
- Kanelkaka:
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en form lite större än 1 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kanel och bakpulver och vispa ihop. Tillsätt vetemjölet och kör med elvisp försiktigt. Smält smöret, häll i vattnet och låt koka upp, häll därefter i smeten och vispa till en jämn smet. Så fort smeten är jämn, häll den i formen och ställ direkt i ugnen.
Baka i 35-45 minuter i mitten av ugnen.
- Skär päronterrinen i portionsbitar och servera rosmaringlassen på kanelkakan.
Publicerat den
15 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar