Under en härligt knäckig yta finns en saftig kaka som passar lika väl till efterrätt som att servera till te eller kaffe. Kakan är mäktig och ger 12-15 bitar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Smörj och bröa en springform med löstagbar kant.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och grädden. Rör om.
- Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Tryck ner päronklyftorna. Ställ in på nedersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 175°. Grädda ca 35 minuter, tills kakan är nästan färdig.
- Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Den skall inte koka!
- Bred glasyren över den knappt färdiggräddade kakan.
- Sätt åter in i ugnen, nu på mittfalsen. Grädda klart ytterligare ca 10 minuter.
- Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.
Publicerat den
7 december 2007
Kommentarer
Skriv kommentar
Kan man byta ut nötterna till havregryn i toscasmeten?