Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärontoscakaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Under en härligt knäckig yta finns en saftig kaka som passar lika väl till efterrätt som att servera till te eller kaffe. Kakan är mäktig och ger 12-15 bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Smörj och bröa en springform med löstagbar kant. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och grädden. Rör om.
  3. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Tryck ner päronklyftorna. Ställ in på nedersta falsen i ugnen. Sänk värmen till 175°. Grädda ca 35 minuter, tills kakan är nästan färdig.
  4. Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm under omrörning tills massan tjocknar. Den skall inte koka!
  5. Bred glasyren över den knappt färdiggräddade kakan.
  6. Sätt åter in i ugnen, nu på mittfalsen. Grädda klart ytterligare ca 10 minuter.
  7. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen.

Kommentarer (1)

  • sme 16 mars 2012

    Kan man byta ut nötterna till havregryn i toscasmeten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.