Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påhittebröd

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En matbrödsdeg som går lätt att forma till egna påhittiga bullar. Kul när man bakar med barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en hushållsmaskin eller bunke. Tillsätt vattnet, behöver inte värmas och rör om så att jästen löser sig.
  2. Tillsätt salt, sirap och smöret i klickar.
  3. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt, ca 5 minuter i maskin, ca 8 minuter för hand, tills den blir blank och smidig.
  4. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela i två delar och varje del i mindre bitar. Forma först till runda bullar och sedan till olika figurer efter eget huvud. Man kan t ex rulla till smala längder för att sedan göra bokstäver eller lussebullsfigurer.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesam- eller vallmofrö.
  8. Grädda mitt i ugnen 7-8 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.