Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pain Riche

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

gott till maten

Ingredienser

Instruktioner

Värm vattnet till37 grader smula ner jästen i en degbunke och häll över vattnet tillsätt olja och salt samt mjölet arbeta degen smidig låt jäsa till dubbel storlek. Tag ut degen på bakbordet och dela den i 4-6 delar rulla ut till smala längder lägg på plåt med bakpapper låt jäsa på plåten ca 15-20 min grädda i 275 grader i ca 15 min bröden kan penslas med uppvispat ägg innan gräddningen men blir då mjukare pensla annars med vatten en gång under gräddningen och en gång när de kommer ut från ugnen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • uffegw 1 mars 2008

    Dessa Pain Riche blir kanongoda. Enkelt och snabbt att fixa inför middagen eller festen.

  • Disen 27 februari 2009

    Så här ska Pain riche smaka. Mycket goda och enkla. Jag gjorde 4 stycken och tyckte dom blev precis lagom tjocka. Nu ska jag göra fyra till. Tack för receptet. Kram / Disen

  • Lena54 18 september 2011

    Jättegott!!!! Får högsta betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.