Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj á la Ankar

(15 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En supergod paj med mycket smak. Pröva du blir inte besviken! Olika ostar, lökar.....svamp, bacon och skinka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajdegen enligt anvisning (givetvis kan man baka egen paj deg). Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda pajskalet med den rivna osten i ca 5 min. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund. Stek svampen, skinkan och den hackade purjolöken. Fyll pajskalet med lök, svamp, skinka och bacon. Bred ut Créme Bonjour Cusine över blandningen och lägg på de skivade tomaterna. Vispa samman mellangrädde och ägg, smaksätt med salt , peppar och cayenpeppar. Häll blandningen i pajen. Grädda ca 35- 40 min minuter.
  2. Servera med sallad

Liknande recept

Kommentarer (15)

  • elhagon 5 februari 2010

    En jätte god paj, det var längesedan jag åt en så god paj.

  • emrh 10 april 2010

    Mkt god paj - alla som makat den tyckte den var mkt gof!

  • halen6966 10 april 2010

    Kul att ni tyckte den var god! Själv prövade jag en ny variant igår kväll, ska lägga ut receptet snart! Mvh Helen

  • cutelillamygirl 20 april 2010

    Det här var en god och smaksrik paj.:-) Jag hade i vitlök/örtost och lite gräslöksost i stället för den som stod i receptet, samt champinjoner och skogschampinjoner. Det blev också bra. Tack för ännu ett bra recept!

  • SEAbjrpn 19 augusti 2010

    Tack för receptet.

  • halen6966 19 augusti 2010

    Tack för kommentarer!!! Mvh Helén

  • gunilla65 12 augusti 2011

    En jättegod och krämig paj med mycket smak. Jag tog hälften champinjoner och hälften kantareller och det blev bra. Tack för receptet!

  • Gurgelfranz 29 oktober 2011

    Tack för superbt pajrecept, den uppskattades mycket av gästerna!

  • popkatta 12 november 2011

    Denna paj är supergod. Jag gjorde eget pajskal och följde i övrigt receptet. Perfekt som tredagsmys med sallad till. Många härliga smaker.

  • jalo 14 april 2012

    KANONGOTT!!!!!!

  • peppra 16 april 2012

    Megagott!!!!

  • emrh 26 april 2012

    Populär!! Älskar svamp så denna var en höjdare - kommer absolut göras igen!

  • Foan 6 maj 2012

    Mums, mums:)

  • helan6998 6 maj 2012

    Vad glad jag blir:) Mvh Helén

  • Hausti 5 september 2012

    Det var väldigt smidigt med pajdegsmixen. Men det var allelesför mkt äggstanning så nästa gång blir det bara hälften. Det blev lite ändringar :) Lökpulver istället för purjolök. Kantarellost istället för scharlootenlöksost. MYCKET GOD!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.