Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paj med äppelmos

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Snabbt och lätt gör du denna pajbotten och inte behöver du skala äpplena heller. Även den som aldrig bakar fixar den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Tryck ute den varma pajdegen i en pajform, se till att det inte blir mycket deg nere i kanten. Fyll pajskalet med mos och strö hackade nötter ovanpå.
  3. Låt stå i ugnen tills det bubblar lite i moset och kakan har fått fin färg. Tar kanske 25 minuter, håll koll. Servera med glass, gärna med nougat eller andra nötter. Vaniljglass funkar förstås också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.